Kosár megtekintése

Telefon: 06-70 338-0787, 06-30 326-8025

BioBoltos kedveli

A kosarának tartalma:
jelenleg üres

Olyan sokféle shea vajat kapni, melyik a jó választás?

A shea vaj számunkra legfontosabb alkalmazási területe a bőrápolás. Összetételéből adódóan a finomítatlan, kezeletlen shea vaj önmagában is bőrápoló hatású, a bőrbe felszívódva hosszantartó hidratáló hatást fejt ki, serkenti a bőr öngyógyító képességét.

A shea vaj egyik legnagyobb értéke, hogy sokáig változatlan minőségű marad, nehezen avasodik (akár 4-6 évig is eláll), továbbá nem tartalmazza a kémiai kivonáshoz alkalmazott vegyszerek maradékait. Megfelelő körülmények között tartva egy évig biztosan megőrzi igen magas A-, E- és F-vitamin tartalmát, de ez egy év után is csak lassan kezd csökkenni.

Shea vajat többféle eljárással készítenek. A tradícionális módszerrel készített vajak általában a fehér különböző árnyalatait ölthetik, a sárgástól, a zöldesig, jellegzetes illatúak. Készülnek hidegen préselt karitévajak is, melyeket előkészítés után préselnek, majd hordóba töltenek, de ezek kicsit gumiszerűek.

>> A shea vajról részletesen olvashatsz a Tudásbázisban.

Mielőtt megtaláltam a megfelelőt, én is találkoztam már natúr shea vajjal egészen más, méhviasz-szerű állaggal

vagy bio, de finomított, fehér, szagtalan shea vajjal,

vagy jó minőségű de 3000,-, vagy akár 6000,- Ft-os shea vajjal.

A finomított vajak, olajok alkalmazását általában azért részesítik előnyben a kozmetikai gyártók, mert így szagtalan és avasodásra nem hajlamos olajokkal tudnak dolgozni. Ennek hátránya, hogy ezek az olajok a finomítás során már sokat veszíthetnek értékes tulajdonságaikból. Mivel a shea vaj természetesen is nagyon sokáig megőrzi szerkezetét, vagyis nem hajlamos az avasodásra, nem igazán van értelme a finomított változathoz nyúlni.

Aki a natúr, kezeletlen shea vaj jellegzetes illatát nem kedveli, nyugodtan adjon hozzá valamilyen "semleges hatású" illóolajat, pl. levendula, narancs, vagy más, kedvelt bázisolajat, zsírt (pl. kókusz, kakaóvaj).

Tapasztalatainkat összegyűjtve került az Éléskamrába a BioBoltos shea vaj

Shea vajunk nem csak tápanyagtartalma miatt szerethető:

  • - tradícionális készítésű,
  • - finomítatlan,
  • - fair trade termék Ghanaból,
  • - finoman kenhető,
  • - nem fehérített, sárgás árnyalatú,
  • - csak enyhén füstös illatú,
  • - nem szemcsés,
  • - természetes megjelenésű

Gazdag és krémes állaga miatt jól kenhető, könnyen masszírozható, mindennap használható.


Felhasználása

A shea vaj "titka", hogy összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére, gyorsan segíti azt a regenerálódásban, vitamintartalma pedig minden szükségessel ellátja a bőrt.

Fontosabb alkalmazási lehetőségek:

    - Száraz bőr: A shea vaj gyorsan felszívódik a bőrbe, hosszantartó hidratáló hatású.
    - Ekcéma: Az ekcémás bőr tüneteit gyorsan csökkenti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását.
    - Pikkelysömör: Gyorsan és tartósan enyhítheti a psoriasis tüneteit
    - Allergia: Enyhítheti az allergiás reakciókat, bőrproblémákat, nyugtató hatású.
    - Napozás: A shea vaj természetes módon 2-3-as fényvédő faktorral rendelkezik.
    - Gyulladás: Gyulladáscsökkentő hatása révén alkalmazható kiütésekre, csípésekre,
    - Borotválkozás: Megnyugtatja és ápolja az irritált bőrt.
    - Bőrkeményedés: Bőrpuhító hatású, elősegíti a kirepedezett bőr gyógyulását.
    - Terhesség: Használatával elkerülhető a terhességi csíkok megjelenése.
    - Égés: Kisebb égési sérülések esetén segíti a bőr regenerálódását.

A shea vajból mindig elég kis mennyiséget a bőrbe masszírozni, mert picit nehezebben oszlik el, mint egy hagyományos testápoló, de nagyon kiadós.

Kozmetikai alapanyagként: szilárd krémek, kenőcsök alapja lehet. Használhatjuk báziskrémként aromaterápiás, apiterápiás, gyógynövényes, napozó stb. készítményekhez. Masszírozáshoz hígítani célszerű más olajokkal. Kiváló, értékes zsiradék szappanfőzéshez. Keveréskor jól "tűri" az alkoholt, illetve az olyan olajokat, amik könnyen kicsapódnak.

Olvadáspontja 40 celsius fok, krémkeveréskor ne hevítsük, mert veszthet értékes tulajdonságaiból. Nyáron ne hagyjuk az autóban, vagy rosszul záródó tégelyben a táskában.

Még kedvezőbb áron kínáljuk a darabos, zacskós kivitelű shea vajat, mely a fenti célokra, felolvasztáshoz kiválóan megfelel, beltartalma teljes mértékben megegyezik a tégelyes vajjal.

Jó tudni! A shea vaj vízmegkötő hatású, de nagyon szomjazó bőröknél itt is oda kell figyelni, hogy legyen esélye mit megkötni. Fogyasszunk elegendő folyadékot!

Figyelem! Néhányan csalódva zárják vissza a dobozt, ha a kereskedelemben hangoztatott ekcéma ellenes hatás nem működik azonnal. Fontos tudni, hogy a bőr jelzőrendszer, nem minden ekcémás tünet kezelhető eredményesen csak külsőleg. Ilyenkor kérjünk képzett természetgyógyásztól segítséget az életmódváltást, ill. egyéb terápiát illetően.

Óvatosan a nappal! A shea vaj leírt fényvédő tulajdonsága becsült adat, és nem felel meg a hivatalos SPF besorolásnak. A shea vaj a természetes bőrvédelmet támogató növényi zsiradék.

Használd egészséggel!

Boltos Emőke

Bejelentkezés | Még nem regisztrált? Tegye meg | Elfelejtett jelszó