Kosár megtekintése

Telefon: 06-70 338-0787, 06-30 326-8025

BioBoltos kedveli

A kosarának tartalma:
jelenleg üres

Hormonok, változások - nem kell, hogy fájjon

 

Csak nemi érés, vagy a megélés életre szóló döntése?

Mind filozófiai, mind élettani nézőpontból sokan ma is értetlenül állnak a nők havonta ismétlődő tisztulási és megújulási folyamatával szemben, amit menstruációnak hívunk. Az egyik szélsőség az volt, mikor az ördöggel való cimborálásnak tartották, a menstruáló nőket pedig érinthetetlennek nyilvánították. Mai korunk élettanilag felfogta a nők helyzetét, mégis gyakran próbálja ezt a másállapotukat teljesen figyelmen kívül hagyni, vagy betegségként kezelni. Tehetik ezt azért, mert sok nő igazából maga sem érti, igazából mi is történik vele testileg és lelkileg.

Sokan egy életen át utasítják el tudattalanul ezt a természetes folyamatot, és élik meg betegségként, kínzásként, fájdalomként vagy kiszolgáltatottságként a menstruációjukat, amihez még további fizikai elváltozások, hormonproblémák is társulhatnak. Miközben már a tamponok is illatosítottak, és naponta többször bíztatnak minket töretlen aktivitásra vagy mindenféle sportra a nehéz napokon is, most már többedik korosztályunk életéből hiányozhat az a rítus, amit szeretetteljes felvilágosításnak és odafigyelésnek is hívhatnánk a nővé válás idején. Pedig ahogy természetesnek vesszük, hogy a születést sem jó senkinek egyedül megélnie, mert megváltozik a gyermek és a szülők addigi élete, sokaknak hiányzik a kislány nővé érését segítő támogatás is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy mély gyógyulást hoz visszamenőleg is, ha a női létnek ez a Holdhoz kötődő misztériuma életünk részévé válik. 


Biológiailag is tény, hogy a női testet nagyobb arányban alkotja víz, mint a férfiét. A víz elem az érzelmek jelölője is, a vizet pedig a Hold mozgatja. Így már érthető lesz, miért "jár" a nő, akár az óceán a Holddal kéz a kézben, miért sír könnyebben, vagy miért befolyásolják jobban a hangulatai. Testének ciklikus működése olyannyira összefügg a Hold járásával, hogy Indiában a várandósságot is holdhónapok szerint számolják, és a nőt minden értelemben a teremtés szerves részének tartják. Ahogy a Hold 28 nap alatt körbejárja a Földet, úgy a női belső is kerekedik, elfogy, havonta megújul, visszatartja a vizet, majd elengedi.

Ha azt, hogy méhünkben, nőies befogadó jellegünk abszolút képviselőjében a méhnyálkahártya minden hónapban felépül, majd megtermékenyülés hiányában leválik, nem csak egy puszta élettani folyamatnak tekintjük, hanem mindennek, amit a növekedés, kiteljesedés, elválás, elsiratás és újrakezdés egy érző lény számára jelenthet, teljesen más képet kapunk a ciklusunkról és az azt kísérő élményekről, tünetekről. A Hold ritmusára való odafigyelés által személyes tudatosságunk is növekszik.

Egy ideális korban és helyzetben a nők természetes igénye és lehetősége lenne, hogy ilyenkor picit elvonuljanak, lelassuljanak, figyeljenek magukra és belső igényeikre, így vonva tanulságot havi történéseikből.

Bár ideális kor vagy élethelyzet kevés van, a menstruáció ettől még lehet tudatos és fájdalommentes is, ingerlékenység helyett érzékenységgel és női teremtő erőnkért érzett hálával átitatva.

A szertartás rítusa az egyik életszakaszból a másikba való átlépést megkönnyíti, a beavatáshoz támogató erőt ad. Segítségével kapcsolódhatunk a Hold ciklikus változásaihoz, illetve a természet változása mögötti energiamintázathoz, nagy fordulópontokhoz.

A befelé figyelést bármikor elkezdheted, de ha igényled, hogy mindez ne csak gondolatban, a tudás és felismerés által, de fizikailag is megtörténjen veled, és végre női körben örülhess annak, hogy felnőttél, felkeresheted az alábbi honlapot is: www.vereskriszta.com/szertartasok/

Ha a Holddal, mint az anyaság vagy a tudattalan hangulatok szimbólumával nem vagy jóban, riaszt az anyaság, vagy esetleg már anyukádnak vagy nagyszüleidnek is gondja volt az anyai szereppel, teendőkkel, akkor érdemes érzelmi stresszoldásért segítséget kérned (pl. kineziológus, asztrológus), hogy ne kelljen olyan terhed hordoznod, amit nem lenne muszáj.

                                                                                                                  Boltos Emőke

     

Jógázz velünk! INDIAMJOGA.HU

Norvég krémek: legmodernebb segítőtársaink

     

Bejelentkezés | Még nem regisztrált? Tegye meg | Elfelejtett jelszó