k; Termékek Online bolt | | Bio- és hazai termékek boltja.
Kosár megtekintése

Telefon: 06-70 338-0787, 06-30 326-8025

BioBoltos kedveli

A kosarának tartalma:
jelenleg üres

Éléskamra

Testápolás, alapanyagok

 • Méhviasz pasztilla, natúr

  100 g

  Összetétel: 100% méhviasz pasztilla (Cera flava)
  Származási hely: Németország
  Minősítés: natur Natúr

  750 Ft

  kosárba vele
  Méhviasz pasztilla, natúr
 • Leírás (előnyök)

  A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban a lépet felépítik. Természetes sárga színét a pollenek ill. a propolisz adja meg. A méhviasz a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeálóként alkalmazható, igénybevett és száraz bőrök kedvelt ápolószere.

  Emulgeáló hatását elsősorban olyan kenőcsök készítésénél használhatjuk ki, melybe nem szeretnénk klasszikus emulgátorokat tenni. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65 celsius fok) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek melegben se olvadjanak szét.

  Konzisztencianövelő hatását elsősorban lecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. (pl. ajakápoló, téli védőkrémek, popsikrémek)

  Használati utasítás

  A méhviaszt konzisztencianövelőként 0,5-1%-ban alkalmazzuk, és együtt melegítjük a zsírfázissal. A pasztilla forma megkönnyíti adagolást.

  Pollenallergiára hajlamos egyéneknél használat előtt végezzünk bőrpróbát!

  Megjegyzés

  Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyből sok értékes összetevőt már kivontak és a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemzi.

  ElérhetőElérhető

Ajánljuk figyelmébe

Bejelentkezés | Még nem regisztrált? Tegye meg | Elfelejtett jelszó